Преносими пакети за заваряване Cobot

Идеални за заваръчни операции с голям брой заваръчни шевове, с малък обем и в среда на сътрудничество.
Заваряването с кобот е съвсем ново попълнение в сферата на роботиката и автоматизацията и се радва на значително внимание от страна на производителите, които искат да започнат да автоматизират някои от своите заваръчни операции. Докато бариерата за навлизане на индустриални роботи за заваряване винаги е била доста висока – значителни първоначални инвестиционни разходи и изисквания за пространство – това не е така при коботите за заваряване. Малките и средните производители често се оказваха извън дискусията за автоматизация, неспособни да оправдаят инвестицията, но сега могат да преразгледат автоматизацията с коботи.

Най-голямата товароносимост в своя клас

Роботите се отличават със здравина и надеждност, за да се справят с всички приложения за електродъгово заваряване и множество заваръчни процеси на един и същ робот. Възможността за допълнителен товар позволява използването на друго периферно оборудване.

По-добър дори от човешка ръка

Роботите съчетават отлична свобода на движение с изключително висока повторяемост. Тънките китки и ръце не само могат да достигат до тесни пространства, но и са достатъчно здрави, за да носят тежки горелки и заваръчни инструменти.

Предимства на кухата китка

Конструкцията на кухата китка на нашия кобот насочва заваръчната горелка през ръката на робота, за да се намали износването на скъпите заваръчни кабели. Конструкцията през ръката също така предпазва кабелите и позволява офлайн програмиране, без да се налага да се симулира разположението на кабелите.

Специалист по тесни пространства

Роботите с тънки китки са подходящи за процеси на електродъгово заваряване в труднодостъпни пространства. Те се използват широко в производството за заваряване на автомобилни оси, скоби, седалки и изпускателни тръби, както и за производство на стоки като греди и кранове и базови бизнес стоки като резервоари, тръби и др.

Опции за заваряване на Cobot:

В зависимост от нуждите на вашата заваръчна операция, ние предлагаме няколко стандартни опции, за да ви помогнем да оптимизирате работния си процес.

  • Персонализирани стойки, позволяващи по-голям обсег при работа на по-голяма височина.
  • Докинг станции, които могат да бъдат инсталирани на различни места в предприятието Ви, което позволява преносимият робот да бъде преместен и заключен на място за последователни програми за заваряване.
  • Могат да се произвеждат различни по размер модулни маси за заваръчни приспособления с възможност за фиксиране на части за бързо и лесно заваряване.
  • С помощта на нашите инженери можете лесно да проектирате вашето персонализирано приспособление за заваряване. Това ни позволява да премахнем догадките от вашето производство на малки партиди заварени компоненти.